De gebruiksaanwijzing voor de Campeo is geheel gelijk aan die van het originele Senseo-apparaat. Deze vindt u in de doos. Het enige verschil met het Senseo-apparaat is het lagere vermogen en daardoor is de opwarmtijd langer.

.

Enkele eigenschappen van Senseo-apparaten zijn voor gebruik op reis wel van bijzonder belang (zie ook de gebruiksaanwijzing van Philips):

Een Senseo koffiezetapparaat kan bevriezen:

De inwendige boiler scheurt dan. Dus zorg ervoor dat u het apparaat steeds op een vorstvrije plek plaatst of bewaart. Laat hem vooral niet in de winterstalling staan! Wij kennen geen eenvoudige manier om de boiler van de Senseo koffiezetter af te tappen. Omkeren of leegpompen is beslist onvoldoende: er zitten klepjes in, waardoor het water er niet uit loopt. 

Wel kunt u tijdens de overwintering de Senseo vullen met antivries bestemd voor drinkwater. Dat is verkrijgbaar bij watersportzaken; meestal roze gekleurd. U moet het apparaat dan doorspoelen met deze vloeistof, zodat de boiler ermee gevuld is.

Werking bij lage temperatuur:

Het Senseo koffiezetapparaat bevat een beveiliging waardoor deze niet werkt bij lage omgevingstemperatuur. In de gebruiksaanwijzing wordt een minimum omgevingstemperatuur van 10 graden genoemd. Onze proeven wijzen uit dat de Senseo koffiezetter ook nog werkt bij een watertemperatuur van 5 graden. Dat moet ook wel, want tapwater kan ’s winters best 6 graden of kouder zijn. Maar indien u de Senseo koffiezetter buiten laat staan (of in de voortent) kan het dus gebeuren dat die ’s morgens vroeg niet werkt. Zet het apparaat dan even binnen of in de ochtendzon. 10 minuten is vaak al voldoende.

Werking in de bergen:

Op grote hoogte werkt een Senseo koffiezetter niet goed. Volgens de gebruiksaanwijzing van Philips kun je problemen verwachten boven de 2200 meter.